Πλοίο με μπαταρία για συνεχείς ηλεκτρικές λειτουργίες

Πλοίο με μπαταρία για συνεχείς ηλεκτρικές λειτουργίες

175
Πλοίο με μπαταρία για συνεχείς ηλεκτρικές λειτουργίες

H εταιρεία ναυπηγήσεων Vard ανακοίνωσε πως εξασφάλισε ένα συμβόλαιο για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού επιβατικού-οχηματαγωγού πλοίου για την εταιρεία Boreal.

Το νέο αυτό πλοίο διαθέτει μια πλήρως ηλεκτρική λύση με μπαταρία για συνεχείς ηλεκτρικές λειτουργίες, ενώ είναι ειδικά σχεδιασμένο για φιλικές προς το περιβάλλον επιχειρήσεις στα νορβηγικά φιόρδ. Σχεδιασμένο από τη Multi Maritime, το πλοίο θα έχει μήκος 74 μέτρα, μέγιστο πλάτος 14.20 μέτρα, ενώ θα έχει συνολική χωρητικότητα έως 60 αυτοκίνητα και 199 επιβάτες και πλήρωμα.

Ο κ. Roy Reite, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής της VARD δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε τη Boreal ως νέο πελάτη της VARD και προσβλέπουμε στην κατασκευή του ηλεκτρικού πλοίου, στο οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ισχυρή τεχνογνωσία μας στην τεχνολογία συσσωρευτών για αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον πλοία.»

Το σκαρί του πλοίου θα κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Vard Braila στη Ρουμανία. Η παράδοση του πλοίου είναι προγραμματισμένη να γίνει στο ναυπηγείο Vard Brevik στη Νορβηγία το τρίτο τρίμηνο του 2019. Το πλοίο θα ξεκινήσει να επιχειρεί στη Νορβηγία από τον Ιανουάριο του 2020, κάνοντας το δρομολόγιο μεταξύ Kvanndal-Utne στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας, όπου η Boreal έχει συνάψει σύμβαση διάρκειας εννέα ετών με τη νορβηγική κυβέρνηση.

Φωτό: vard.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.