Με χαμόγελα έκλεισε το 2017 για την Boeing

Με χαμόγελα έκλεισε το 2017 για την Boeing

65
Με χαμόγελα έκλεισε το 2017 για την Boeing

Ανακοινώθηκε λίγο πριν τη λήξη του 2017 η επίσημη οριστικοποίηση της παραγγελίας 175 αεροσκαφών της οικογενείας Boeing 737 MAX, από την flydubai.

Η αξία των 175 αεροσκαφών αγγίζει τα $27 δις. Η flydubai θα προμηθευτεί συνολικά 175 αεροσκάφη 737 MAX 10s (μονού διαδρόμου) από την Boeing, ενώ έχει δικαιώματα αγοράς για 50 επιπλέον MAXs.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Boeing, πρόκειται για την μεγαλύτερη στην ιστορία της αεροπορικής αγοράς της Μέσης Ανατολής παραγγελία αεροσκαφών μονού διαδρόμου

Για το 2017 και σε ό,τι αφορά την οικογένεια των αεροσκαφών 737 MAX η Boeing έλαβε 640 παραγγελίες, οδηγώντας τις συνολικές παραγγελίες που έχει δεχτεί για την οικογένεια των MAX, από την εποχή της εισόδου του στην γραμμή παραγωγής, σε πάνω από 4.200. Έτσι, το ΜΑΧ καθίσταται ως το «best seller» αεροσκάφος της αμερικανικής Boeing.

Η Boeing βιώνει μία περίοδο σημαντικής ανάπτυξης και σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται ότι πραγματοποιούνται και επαφές, όπως παραδέχεται και η ίδια, για πιθανή συνεργασία με την βραζιλιάνικη Embraer, ώστε να ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία. Από την πλευρά της κυβέρνησης της Βραζιλίας φαίνεται να δίνονται οι «ευλογίες» για μία πιθανή συνεργασία των δύο αεροπορικών εταιρειών, αλλά όχι και για εξαγορά της Embraer από τον αμερικανικό κολοσσό.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται, πάντως, να ξεκαθαρίσει η εικόνα, με την Boeing, όπως σημειώνουν αμερικανικά ειδησεογραφικά μέσα μεταξύ των οποίων και το Bloomberg, να έχει στόχο τον έλεγχο της Embraer και όχι απλώς μία συνεργασία.

Φωτό: boeing.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.