Η Gazprom εκτινάσσει την παραγωγή της

Η Gazprom εκτινάσσει την παραγωγή της

74
Η Gazprom εκτινάσσει την παραγωγή της

Ο ενεργειακός κολοσσός της Ρωσίας, Gazprom, εκτίναξε την παραγωγή του σε φυσικό αέριο φτάνοντας τα 472 δις κυβικά μέτρα το 2017, αύξηση της τάξεως του 12,4%, συγκριτικά με την παραγωγή του 2016. Αύξηση καταγράφηκε επίσης και στην εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας προς τις χώρες της Ευρώπης το 2017, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές φυσικού αερίου από τα διυλιστήρια της Gazprom προς την Ευρώπη έφτασαν τα 193,6 δις το 2017, αύξηση κατά 8,1% σε σχέση με το 2016.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο CEO της εταιρείας, Alexei Miller, ο οποίος επεσήμανε ότι η αύξηση που παρατηρήθηκε στην παραγωγή της Gazprom αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, το 2017 ήταν μια χρονιά που καταγράφηκε ακόμα ένα ρεκόρ αναφορικά με τις εξαγωγές της Gazprom. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εξήγαγε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους 193,9 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου προς χώρες που δεν εντάσσονται στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (Commonwealth of Independent States), αύξηση κατά 8,1% συγκριτικά με το 2016.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.