Ενισχύονται οι εμπορικές σχέσεις Κίνας και Πακιστάν

Ενισχύονται οι εμπορικές σχέσεις Κίνας και Πακιστάν

62
Ενισχύονται οι εμπορικές σχέσεις Κίνας και Πακιστάν

Η κρατική τράπεζα του Πακιστάν έδωσε το πράσινο φως για την χρήση του κινεζικού νομίσματος (Γουάν Κίνας) στο διμερές εμπόριο και στις επενδύσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ του Πακιστάν και της Κίνας, διασφαλίζοντας ότι οι εισαγωγές, οι εξαγωγές και οι χρηματοδοτικές συναλλαγές μεταξύ των δύο κρατών μπορούν να αποτιμηθούν στο συγκεκριμένο νόμισμα.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η κρατική τράπεζα του Πακιστάν (State Bank of Pakistan) ανέφερε ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εφαρμογή του απαιτούμενου ρυθμιστικού πλαισίου το οποίο θα διευκολύνει την χρήση του κινεζικού νομίσματος στις εμπορικές και επενδυτικές δραστηριότητες μεταξύ Πακιστάν και Κίνας.

Στην ανακοίνωσή της η τράπεζα επισημαίνει ότι το κινεζικό γουάν έχει την ίδια βαρύτητα για το Πακιστάν όπως και το δολάριο των ΗΠΑ, το ευρώ και το γιέν Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhuanet, μέσα από την αποδοχή της χρήσης του κινεζικού γουάν, οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Πακιστάν αναμένεται να βελτιωθούν και να ενισχυθούν στο μέλλον περαιτέρω. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την επέκταση της κινεζικής πρωτοβουλίας για το Νέο Δρόμο του Μεταξιού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.