Αναστέλλονται προσωρινά οι εξαγωγές ψαριών από την Βραζιλία στην Ε.Ε.

Αναστέλλονται προσωρινά οι εξαγωγές ψαριών από την Βραζιλία στην Ε.Ε.

144
Αναστέλλονται προσωρινά οι εξαγωγές ψαριών από την Βραζιλία στην Ε.Ε.

Το Υπουργείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή των εξαγωγών ψαριού από την Βραζιλία προς τις χώρες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Yπουργείου, η αναστολή των συγκεκριμένων εξαγωγών, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου του 2018, αποτελεί ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί ο αποκλεισμός των εξαγωγών της Βραζιλίας προς την Ε.Ε.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ε.Ε. πραγματοποίησε επιθεωρήσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αλιευτικό τομέα της Βραζιλίας και άσκησε έντονη κριτική επειδή δεν διαχωρίζεται η αλιεία άγριων ψαριών από τις δραστηριότητες της ιχθυοκαλλιέργειας.

Μέσα από την αναστολή της εξαγωγικής δραστηριότητας σε ψάρια προς τις χώρες της Ε.Ε. η κυβέρνηση της Βραζιλίας επιζητά πίστωση χρόνου ώστε να προβεί στην πλήρη αντιμετώπιση των ζητημάτων που εγείρει η Ε.Ε.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Βραζιλίας, από την αρχή του τρέχοντος έτους έως και τον περασμένο Νοέμβριο, η αξία των εξαγωγών ψαριών της Βραζιλίας προς τις χώρες της Ε.Ε. ανήλθε σε $21,8 εκατ.

Φωτό: youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.