Το 2017 κλείνει θετικά για την Samsung Heavy Industries

Το 2017 κλείνει θετικά για την Samsung Heavy Industries

159
Το 2017 κλείνει θετικά για την Samsung Heavy Industries

Παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries (SHI), το τέλος του 2017 φέρνει εκ νέου χαμόγελα αισιοδοξίας στα στελέχη της.

Όπως σημειώνεται στην «The Korea Herald», η Samsung Heavy Industries πρόκειται να υπογράψει συμφωνία με ξένη ναυτιλιακή εταιρεία, της οποίας το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, για τη ναυπήγηση ενός νέου πλοίου μεταφοράς LNG. Το κόστος ναυπήγησης θα αγγίξει τα συνολικά $195 εκ, ενώ το συμβόλαιο ναυπήγησης αναμένεται να υπογραφεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Το πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει 180.000 κ.μ. LNG.

Με αυτήν την συμφωνία η Samsung Heavy Industries πετυχαίνει να εξασφαλίσει για το 2017 συμβόλαια ύψους $6,9 δις, που αφορούν σε 28 συνολικά πλοία, ξεπερνώντας τον αρχικό της ετήσιο στόχο των $6,5 δις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την SHI το έτος κλείνει για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία με τις ακόλουθες παραγγελίες: οκτώ tankers, επτά shuttle tankers, έξι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, πέντε LNG carriers, μία πλωτή μονάδα παραγωγής (FPU) και μία πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG (FLNG).

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/YONHAP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.