Νέο «δίκτυο» για τις γυναίκες στη ναυτιλία

Νέο «δίκτυο» για τις γυναίκες στη ναυτιλία

371
Νέο «δίκτυο» για τις γυναίκες στη ναυτιλία

Στην Κεντρική και Λατινική Αμερική δημιουργήθηκε ένα νέο «δίκτυο» για τις γυναίκες στη ναυτιλία. Το δίκτυο Red de Mujeres de Autoridades Marítimas de Latinoamérica (Red-MAMLa) δημιουργήθηκε στη Χιλή, κατά τα μέσα του Δεκεμβρίου, ενώ αποτελεί πλέον μέλος της οικογένειας των τοπικών WIMAs (Women in Maritime Associations) του IMO.

Σκοπός του Red-MAMLa είναι η προβολή και η αναγνώριση του ιδιαίτερα σημαντικού ρόλου της γυναίκας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Σημειώνεται, μάλιστα, πως για την ίδρυση του συγκεκριμένου δικτύου συμμετείχαν 62 γυναίκες από 18 χώρες, οι οποίες αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις για το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας αλλά και για τη θέση της γυναίκας σε αυτήν.

Ο IMO χαιρέτησε τη συγκεκριμένη κίνηση, καθώς συνεισφέρει στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs) και συγκεκριμένα στο SDG 5, που αφορά την ισότητα των δύο φύλων στη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς και την ενίσχυση της παρουσίας του γυναικείου φύλου.screenshot

Πηγή: ΙΜΟ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.