Τι σημαίνει η γαλάζια ανάπτυξη για τη Σαουδική Αραβία;

    297
    Τι σημαίνει η γαλάζια ανάπτυξη για τη Σαουδική Αραβία;

    Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας πρόκειται να οικοδομήσει ένα θέρετρο κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής της Ερυθράς Θάλασσας, στο οποίο δεν θα ισχύουν οι περιορισμοί αναφορικά με τον ενδυματολογικό κώδικα των γυναικών και η διάκριση των φύλων.

    Το συγκεκριμένο τουριστικό έργο, εκτάσεως 30.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, θα περιλαμβάνει πολυτελή ξενοδοχεία, λιμάνι, αεροδρόμιο, καινούριο οδικό δίκτυο, φυσικά αξιοθέατα και δυνατότητα για θαλάσσιες δραστηριότητες όπως καταδύσεις, καθώς και άλλου είδους δραστηριότητες, όπως αναρρίχηση σε βουνά και πεζοπορία.

    Το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της χώρας, επικεφαλής του οποίου είναι ο διάδοχος του Σαουδαραβικού Θρόνου, Mohammed bin Salman, πρόκειται να χορηγήσει το αρχικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη της εν λόγω περιοχής, η οποία θα αποτελεί έναν «ημι-αυτόνομο» προορισμό, στον οποίο δεν θα είναι απαραίτητη η χρήση βίζας, και ο οποίος θα διέπεται από νόμους που βρίσκονται σε συμφωνία με τα διεθνή πρότυπα.

    Στόχος της οικοδόμησης του θέρετρου αποτελεί η προσέλκυση τουριστών από όλο τον κόσμο και η ανάπτυξη ενός διαφορετικού είδους τουρισμού στη Σαουδική Αραβία.

    Ο τουρισμός αποτελεί βασικό τομέα της αναπτυξιακής πολιτικής του διαδόχου του Θρόνου, ο οποίος στοχεύει να διαφοροποιήσει και να εκσυγχρονίσει τη σαουδική κοινωνία και να τονώσει την οικονομία της χώρας, αυξάνοντας τα έσοδα της Σαουδικής Αραβίας που προέρχονται από τον τουρισμό.

    Το έργο στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2022, εκτιμάται ότι θα αποφέρει $4 δις ετησίως στην οικονομία της Σαουδικής Αραβίας και ότι θα δημιουργήσει 35.000 θέσεις εργασίας.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.