Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

    158
    Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

    Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2017 από τις 00:01 έως τις 24.00.

    Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει ότι προχωρά σε απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτεργατών, τα οποία ολοένα και οξύνονται.

    Μεταξύ των προβλημάτων είναι η ανεργία που ταλαιπωρεί τον κλάδο των ναυτεργατών, η μείωση των συντάξεων, η ανασφάλιστη εργασία, η παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής  περίθαλψης των εν  ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, οι φημολογούμενες νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές καθώς και οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στις εφάπαξ παροχές, τόσο στους αξιωματικούς όσο και στα κατώτερα πληρώματα.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.