«Έφοδος» αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών στο Μεξικό

«Έφοδος» αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών στο Μεξικό

92
«Έφοδος» αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών στο Μεξικό

Η πρόσφατη απελευθέρωση της αγοράς καυσίμων στο Μεξικό, ύστερα από χρόνια νομοθετικής προετοιμασίας, οδηγεί πολλές αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες σε ακραίο ανταγωνισμό μεταξύ τους για να κερδίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Η κρατική Petroleos Mexicanos, κυρίαρχη εταιρεία διανομής και πώλησης στη χώρα αυτή της Κεντρικής Αμερικής, απειλείται από την «απόβαση» στο Μεξικό, μεταξύ άλλων, των πετρελαϊκών Chevron, Exxon Mobil, Royal Dutch Shell και BP.

Το τελευταίο διάστημα η κινητικότητα στην αμερικανομεξικανική μεθόριο είναι εξαιρετικά αυξημένη, όπου φορτηγά και τρένα με αφετηρία τα διυλιστήρια του Τέξας κατευθύνονται προς το Μεξικό. Την περασμένη εβδομάδα, ο μεξικανικός κρατικός φορέας διαχείρισης ενέργειας ανακοίνωσε τον τερματισμό των περιορισμών θέτοντας ανώτατες τιμές στα καύσιμα στις κεντρικές και νότιες περιφέρειες της χώρας.

Είναι σαφές ότι η πολιτική Τραμπ σε θέματα σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού θα επηρεαστεί ή μάλλον θα «περιοριστεί» από αυτή την απόβαση των αμερικανικών κολοσσών σε νέες αγορές της κεντρικής Αμερικής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.