Η μεγάλη ζήτηση για βωξίτη οδηγεί σε συνεργασίες και συνέργειες

Η μεγάλη ζήτηση για βωξίτη οδηγεί σε συνεργασίες και συνέργειες

163
Η μεγάλη ζήτηση για βωξίτη οδηγεί σε συνεργασίες και συνέργειες

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui OSK Lines (MOL) υπέγραψε πενταετή συμφωνία με την Alufer Mining Limited, για τη μεταφορά βωξίτη από το ορυχείο Bel Air το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στη Δημοκρατία της Γουινέας.

Τον περασμένο Ιανουάριο η εταιρεία εξορύξεων Alufer Mining πήρε την απαιτούμενη άδεια από την κυβέρνηση της Γουινέας για την κατασκευή του ορυχείου Bel Air, το οποίο βρίσκεται 15 χλμ. μακριά από την ακτή της χερσονήσου Cap Verga και 120 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας της Γουινέας, Κονακρί. Η Alufer Mining συγχρόνως κατασκευάζει έναν τερματικό σταθμό για την εξαγωγή βωξίτη από την χερσόνησο Cap Verga, από όπου θα μπορεί να πραγματοποιείται η φόρτωση και η μεταφορά του μεταλλεύματος. Η μεταφορά αυτή θα εξυπηρετείται με πλοία της MOL.

Η παραγωγή βωξίτη από το ορυχείο Bel Air αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2018 και υπολογίζεται ότι θα φτάσει τους 5,5 εκατ. τόνους ετησίως.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της MOL επισημαίνει την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για βωξίτη δια θαλάσσης, η οποία εκτιμάται στους 100 εκατ. τόνους ετησίως και που αναμένεται να αυξηθεί έως και 40% μέχρι το 2025. Η μεγάλη ζήτηση για βωξίτη προέρχεται κυρίως από την Κίνα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.