Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «σπάνε» οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «σπάνε» οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας

79
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «σπάνε» οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας

Για δέκατο τρίτο συνεχόμενο μήνα καταγράφεται αύξηση στις εξαγωγές της Νότιας Κορέας. Τον περασμένο Νοέμβριο οι εξαγωγές της χώρας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το ήμισυ της οικονομίας της, αυξήθηκαν κατά 9,6% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2016. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Εμπορίου και Ενέργειας της χώρας, η αξία των εξαγωγών της Ν. Κορέας τον περασμένο Νοέμβριο ανήλθε σε $49,67 δις, το υψηλότερο επίπεδο εξαγωγών που έχει να καταγραφεί αντίστοιχη περίοδο.

Οι εισαγωγές της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν κατά 12,3% τον περασμένο Νοέμβριο σε σχέση με πέρυσι, αγγίζοντας τα $41,83 δις. Το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας ανήλθε σε $7,84 δις.

Τα σημαντικότερα εμπορεύματα και προϊόντα που εξήχθησαν από τη Νότια Κορέα ήταν, ως επί το πλείστον, ημιαγωγοί, ηλεκτρονικές συσκευές, πετροχημικά και πετρελαϊκά προϊόντα, καθώς και χάλυβας.

Για την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2017, οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας εκτιμώνται σε $524,8 δις, αύξηση κατά 16,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές προς τις οποίες η Νότια Κορέα εξήγαγε προϊόντα, η Κίνα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό της συνεργάτη. Η αξία των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών ανήλθε σε $14,02 δις τον περασμένο Νοέμβριο, αύξηση κατά 20,5% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2016. Οι εξαγωγές εμπορευμάτων από τη Νότια Κορέα προς τις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας αυξήθηκαν κατά 13,4% τον περασμένο Νοέμβριο σε σχέση με πέρυσι, αγγίζοντας σε αξία τα $8,28 δις.

Ωστόσο, από τις αρχές του Ιανουαρίου 2017 έως και σήμερα οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας προς την Κίνα αποτελούν το 24,4% της συνολικής εξαγωγικής δραστηριότητας της Ν. Κορέας, σημειώνοντας πτώση από το 25%, της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Πτώση επίσης από το 13,5% στο 12,1% καταγράφηκε επίσης για την ίδια περίοδο στο μερίδιο των εξαγωγών της Ν. Κορέας προς τις ΗΠΑ.

Μεγάλο μέρος των εξαγωγών της Ν. Κορέας είχε ως προορισμό τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και την Ινδία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YONHAP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.