Ενισχύεται το νηολόγιο της Γαλλίας

Ενισχύεται το νηολόγιο της Γαλλίας

90
Ενισχύεται το νηολόγιο της Γαλλίας

Ο γαλλικός όμιλος CMA CGM ανακοίνωσε την απόφασή του να υψώσει την γαλλική σημαία σε τέσσερα ακόμα πλοία του στόλου του. Την σχετική  ανακοίνωση την έκανε ο ίδιος ο Rodolphe Saadé, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου CMA CGM, σε ομιλία του στην Ecole nationale supérieure maritime (ENSM) και ενώπιον του Γάλλου πρωθυπουργού Edouard Philippe.

Πιο συγκεκριμένα, η γαλλική σημαία πρόκειται να υψωθεί στο νέο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας το «CMA CGM Antoine de Saint Exupery», το οποίο θα ενταχθεί στο στόλο της CMA CGM στις αρχές του νέου έτους. Επιπλέον, γαλλική σημαία θα υψώσουν ακόμα τρία πλοία της εταιρείας, τα οποία βρίσκονται υπό ναυπήγηση και θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο LNG.

Με τις νέες τέσσερις προσθήκες, το 2020 συνολικά 27 πλοία του στόλου της CMA CGM θα φέρουν την γαλλική σημαία, επιβεβαιώνοντας  την θέση του γαλλικού κολοσσού ως ενός σημαντικού παίκτη στην γαλλική  ναυτιλιακή βιομηχανία.

Επενδύοντας στην τεχνολογία του LNG η CMA CGM αποδεικνύει, κατά τον Rodolphe Saadé, την πρόθεσή της να αποτελέσει ηγέτιδα εταιρεία στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί ότι η νέα γαλλική κυβέρνηση δια στόματος του ίδιου του Γάλλου πρωθυπουργού Edouard Philippe, μόλις την περασμένη Πέμπτη, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η χρήση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου. Ξεκάθαρη πρόθεση της Γαλλίας είναι η ίδια να “κάνει την διαφορά” στην διεθνή ναυτιλιακή αγορά επενδύοντας σε αυτό που η ίδια θεωρεί ως “το καύσιμο του μέλλοντος”.

Φωτό:  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/KAO MING CONTAINER TERMINAL CORP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.