Συνεχίζουν να καταγράφουν ζημίες οι διαχειρίστριες δεξαμενοπλοίων

Συνεχίζουν να καταγράφουν ζημίες οι διαχειρίστριες δεξαμενοπλοίων

344
Συνεχίζουν να καταγράφουν ζημίες οι διαχειρίστριες δεξαμενοπλοίων

Οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην αγορά των δεξαμενόπλοιων επηρεάζουν πετρελαϊκούς κολοσσούς του χώρου, μεταξύ των οποίων και η Frontline.

Η εταιρεία κατέγραψε ζημίες ύψους $24,1 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Frontline οι ζημίες οφείλονται κυρίως στην χαμηλή πορεία των ναύλων που καταγράφεται στην spot αγορά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Frontline, Robert Hvide Macleod, δήλωσε ότι η σημαντική αύξηση του στόλου των δεξαμενόπλοιων τα δύο τελευταία χρόνια έχει επηρεάσει συνολικά την αγορά και αυτό αντικατοπτρίζεται στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι ναύλοι κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2017 ήταν οι χαμηλότεροι που έχουν καταγραφεί από το 2013.

Συγκεκριμένα, με βάση στοιχεία που παρουσίασε η Frontline, οι ναύλοι στην spot αγορά για πλοία κατηγορίας VLCC ανέρχονταν κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους σε $13.200/ημέρα, συγκριτικά με τα $23.600/ημέρα το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Για το τέταρτο τρίμηνο του έτους ωστόσο, οι ναύλοι για τα ίδια πλοία εμφανίζονται σημαντικά βελτιωμένοι, της τάξεως των $19.200/ημέρα.

Αναφορικά με το μέλλον, εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρει ότι η αγορά βρίσκεται αυτήν την στιγμή στο κατώτατο σημείο του ναυτιλιακού κύκλου και αυτό αντανακλάται στους ναύλους και στην αξία των πλοίων. Παρ´ ολη την αρνητική εικόνα, η εταιρεία, και παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά των δεξαμενόπλοιων, θα παραμείνει πιστή στους στόχους και στην στρατηγική που έχει αναπτύξει για επέκταση και ανανέωση του στόλου της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.