Έσοδα δισεκατομμυρίων για τα Fincantieri

Έσοδα δισεκατομμυρίων για τα Fincantieri

201
Έσοδα δισεκατομμυρίων για τα Fincantieri

Τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri κατέγραψαν έσοδα ύψους €3,5 δις το τρίτο τρίμηνο του 2017, αύξηση κατά 19%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Το βιβλίο παραγγελιών των ναυπηγείων στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου αριθμούσε 97 πλοία προς ναυπήγηση, συνολικής αξίας €20,3 δις. Υψηλόβαθμο στέλεχος των Fincantieri επισημαίνει ότι με το παρόν βιβλίο παραγγελιών τα ιταλικά ναυπηγεία μπορούν να παραμείνουν απασχολημένα για τα επόμενα έξι χρόνια.

Η ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη που παρατηρείται στα Fincantieri οφείλεται στον αυξανόμενο αριθμό παραγγελιών που έχουν δεχτεί για νέα κρουαζιερόπλοια, καθώς και για πλοία μεγάλης χωρητικότητας, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2017 τα ιταλικά ναυπηγεία παρέδωσαν τέσσερα νέα κρουαζιερόπλοια, ενώ συμφωνίες υπεγράφησαν μεταξύ των Fincantieri με τις εταιρείες Princess Cruises, την Silversea Cruises και την Carnival Corporation για τρία νέα κρουαζιερόπλοια, φτάνοντας τις 14 παραγγελίες που έχουν δεχτεί για νέα κρουαζιερόπλοια εντός του τρέχοντος έτους.

Σε ό,τι αφορά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, τα Fincantieri αναμένεται να παραδώσουν στην MSC το κρουαζιερόπλοιο «MSC Seaside», το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει ναυπηγηθεί ποτέ στην Ιταλία, με δυνατότητα μεταφοράς 5.197 επιβατών, καθώς και πλοία που θα ενταχθούν στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος ανανέωσής του τελευταίου.

Φωτό: fincantieri

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.