Προς τη διαμόρφωση ενός νέου παγκόσμιου εμπορικού χάρτη

    110
    Προς τη διαμόρφωση ενός νέου παγκόσμιου εμπορικού χάρτη

    Με αφορμή το 25ο ετήσιο «Asia Pacific Economic Cooperation forum», το οποίο διεξήχθη στις 10-11 Νοεμβρίου στο Βιετνάμ, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε την στήριξη της Ρωσίας προς τη δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε τη μεγάλη σημασία που θα έχει για την οικονομία της Ρωσίας η δημιουργία μιας ελεύθερης εμπορικής ζώνης στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, επισημαίνοντας πως οι συγκεκριμένες χώρες αντιπροσωπεύουν το 31% του εξωτερικού εμπορίου της Ρωσίας. Ο κ. Πούτιν ανέφερε επίσης ότι το Eurasian Economic Union (EEU), η οικονομική ένωση που έχει δημιουργηθεί από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν και το Κουρδιστάν μπορεί να συμβάλει στην υλοποίηση του σχεδίου για την ελεύθερη εμπορική ζώνη στην Ασία και στον Ειρηνικό Ωκεανό.

    Όπως αναφέρεται και σε δημοσίευμα του πρακτορείου Tass, το Βιετνάμ έχει υπογράψει στο παρελθόν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕU, ενώ σύντομα αναμένεται να συναφθούν παρόμοιες συμφωνίες με την Κίνα και τη Σιγκαπούρη.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JEON HEON-KYUN

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.