Βελτιώνεται η θαλάσσια ασφάλεια στην Ασία

Βελτιώνεται η θαλάσσια ασφάλεια στην Ασία

53
Βελτιώνεται η θαλάσσια ασφάλεια στην Ασία

Από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2017, έχουν καταγραφεί συνολικά 60 περιστατικά πειρατείας στην θαλάσσια περιοχή της Ασίας από κυβερνητικές αρχές, όπως προκύπτει από στοιχεία της ReCAAP ISC (Regional Cooperation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery against Ships in Asia Information Sharing Centre). Ο αριθμός των περιστατικών αντιπροσωπεύει τον χαμηλότερο για την αντίστοιχη περίοδο των δέκα τελευταίων ετών, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία για το μέλλον.

Η ReCAAP ISC αποδίδει τη μείωση των περιστατικών πειρατείας στα βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας σε λιμένες και αγκυροβόλια της Μαλαισίας, της Ινδίας, της Ινδονησίας και του Βιετνάμ.

Τον περασμένο Οκτώβριο σημειώθηκαν εννέα πειρατικές επιθέσεις στην περιοχή, συγκριτικά με τις επτά που είχαν καταγραφεί τον Οκτώβριο του 2016. Ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι πειρατικές επιθέσεις στα Στενά της Σιγκαπούρης και της Μαλάκκα.

Θετικό σημάδι αποτελεί το γεγονός ότι τον ίδιο μήνα δεν καταγράφηκαν περιστατικά ομηρίας ναυτικών στις θάλασσες της Sulu και της Celebes, όπως συνέβαινε παλιότερα, ούτε παρατηρήθηκε κλοπή φορτίου σε πλοία από επίδοξους ληστές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.