Αυξημένο το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

Αυξημένο το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

49
Αυξημένο το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

Από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2017 έως και τον περασμένο Οκτώβριο, το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας ανήλθε σε αξία τα $3,39 τρις, αντιπροσωπεύοντας αύξηση της τάξεως του 15,9%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Όπως προκύπτει από στοιχεία του General Administration of Customs (GAC), από τις αρχές του 2017 οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Κίνας έχουν καταγράψει σημαντική αύξηση. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές της χώρας τους δέκα πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους σημείωσαν αύξηση κατά 11,7% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εισαγωγές της σημείωσαν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση από τις εξαγωγές, της τάξεως του 21,5%.

Η αξία των κινεζικών εξαγωγών εκτιμάται στο $1,8 τρις, ενώ η αξία των εισαγωγών της χώρας γύρω στο $1,5 τρις.

Την περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2017 το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας μειώθηκε κατά 17,8%, σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με στοιχεία του GAC, αυξημένο καταγράφεται το εμπόριο μεταξύ Κίνας και παραδοσιακών αγορών, όπως αυτών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (+16,2%), των ΗΠΑ (+17,2%) και της Ιαπωνίας (+14,2%).

Το εξαγωγικό εμπόριο της Κίνας σε μηχανήματα και ηλεκτρονικά είδη γνώρισε ιδιαίτερη άνθηση τους δέκα πρώτους μήνες του 2017, ενώ οι εξαγωγές της χώρας σε χάλυβα κατέγραψαν κατακόρυφη πτώση κατά 30,4%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/LanTY

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.