Ρεκόρ στις εξαγωγές σιτηρών της Ρωσίας

Ρεκόρ στις εξαγωγές σιτηρών της Ρωσίας

147
Ρεκόρ στις εξαγωγές σιτηρών της Ρωσίας

Η εξαγωγική δραστηριότητα της Ρωσίας σε σιτηρά καταγράφεται ιδιαίτερα αυξημένη τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της SovEcon, ρωσικής εταιρείας που ειδικεύεται σε έρευνες και προβλέψεις αναφορικά με τη γεωργική αγορά της Ρωσίας, οι εξαγωγές της χώρας σε σιτηρά έχουν αυξηθεί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια σε εννιαπλάσιο βαθμό, αγγίζοντας το 2017 τους 44,5 εκατ. τόνους.

Οι ποσότητες σιτηρών που εξάγονται σήμερα από τη Ρωσία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές εάν αναλογιστεί κανείς ότι στις αρχές του 2001 η χώρα εξήγαγε μόλις 1,3 εκατ. τόνους.

Ωστόσο, με τις αυξανόμενες εξαγωγές σιτηρών από τη Μόσχα αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω τα παγκόσμια αποθέματα σε σιτάρι, αραβόσιτο, κριθάρι και άλλα σιτηρά, φτάνοντας τους 268 εκατ. τόνους, όπως προκύπτει και από στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Tass, ο Υπουργός Γεωργίας κ. Alexander Tkachev είχε δηλώσει ότι η Ρωσία το γεωργικό έτος 2017-2018 ενδεχομένως να επανακτήσει την θέση της ως κορυφαίος εξαγωγέας σιταριού, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις ΗΠΑ.

Φωτό: msco.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.