Θαλάσσια συνεργασία για Ρωσία και Σαουδική Αραβία

    59
    Θαλάσσια συνεργασία για Ρωσία και Σαουδική Αραβία

    Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και ενισχύονται. Το κλίμα για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών είναι ευοίωνο με επενδύσεις δισεκατομμυρίων να αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε πολλούς τομείς.

    Το νέο σχέδιο του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας να οικοδομήσει μια νέα πόλη με ονομασία «NEOM» στις ακτές της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της ρωσικής κυβέρνησης.

    Όπως ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, πολλές είναι οι ρωσικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν κεφάλαια για τη δημιουργία της συγκεκριμένης βιομηχανικής ζώνης. Ο κ. Novak προσέθεσε επίσης ότι από τη μεριά της Μόσχας υπάρχει έντονη επιθυμία για συνεργασία με το Ριάντ σε τομείς που αφορούν την ενέργεια, τις λιμενικές υποδομές, την εκπαίδευση και το σύστημα ιατρικής περίθαλψης της Σαουδικής Αραβίας.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Gulf Business, οι κυβερνήσεις των δύο κρατών συζητούν για συνεργασία σε πάνω από 25 έργα, τα οποία κοστολογούνται σε περίπου $10 δις.

    Ο κ. Novak δεν παρέλειψε να αναφέρει σε διεθνή μέσα ότι οι εξαγωγές της Ρωσίας προς τη Σαουδική Αραβία έχουν διπλασιαστεί μέσα στο 2017 σε σχέση με πέρυσι.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.