Ακόμα ένα μεγαθήριο πλοίο για την Mitsui O.S.K. Lines

Ακόμα ένα μεγαθήριο πλοίο για την Mitsui O.S.K. Lines

218
Ακόμα ένα μεγαθήριο πλοίο για την Mitsui O.S.K. Lines

Το μεγαλύτερο ιαπωνικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου ναυπηγήθηκε πρόσφατα από τα ναυπηγεία της Imabari Shipbuilding. Πρόκειται για το containership «MOL Truth» της Mitsui O.S.K. Lines (MOL).

To πλοίο μήκους 400 μ. και χωρητικότητας 20.170 dwt, αποτελεί ένα από τα έξι μεγαθήρια (Ultra Large Container Vessels) που παρήγγειλε η MOL από την Imabari Shipbuilding και την Samsung Heavy Industries στις αρχές του 2015.

Το νέο πλοίο της MOL πρόκειται να ενταχθεί στην τακτική γραμμή μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και θα φέρει σημαία Παναμά.

Το «MOL Truth» αποτελεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον πλοίο, καθώς είναι εξοπλισμένο με συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, τα οποία βελτιώνουν την απόδοση της πρόωσης του πλοίου και μειώνουν σημαντικά τις εκπομπές CO2.

Τα πλοία μεγάλης χωρητικότητας που έχουν «κατακλύσει» τις διεθνείς θάλασσες προξενούν ανησυχία για το μέλλον της ναυλαγοράς. Ειδικοί μάλιστα αναρωτιούνται εάν η αντίστοιχη ζήτηση για εμπορευματοκιβώτια μπορεί να καλύψει την υπεπροσφορά πλοίων και εάν υπάρχουν οι κατάλληλες λιμενικές υποδομές που να μπορούν να εξυπηρετούν μεγάλου μεγέθους πλοία.

Φωτό: imazo.co.jp

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.