Kοντά στην Ψυτάλλεια προσάραξε η φρεγάτα «Κανάρης»

Kοντά στην Ψυτάλλεια προσάραξε η φρεγάτα «Κανάρης»

718
Kοντά στην Ψυτάλλεια προσάραξε η φρεγάτα «Κανάρης»
Φωτογραφία Αρχείου - ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΝ

Σήμερα το πρωί περί τις 6.15 η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Κανάρης» προσάραξε σε αβαθή ύδατα στη νησίδα Αταλάντη, νοτιοδυτικά της Ψυττάλειας.

Η φρεγάτα επέστρεφε στο ναύσταθμο Σαλαμίνας από προγραμματισμένη άσκηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπάρχουν  τραυματισμοί αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών, ούτε έχουν καταγραφεί σοβαρές ζημιές στο πολεμικό σκάφος.

Στην περιοχή έχουν ήδη καταπλεύσει τρία ρυμουλκά του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία θα επιχειρήσουν την αποκόλληση του πλοίου που βρήκε στα άβαθη, αφού πρώτα προηγηθεί έλεγχος από ομάδα δυτών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές από την προσάραξη.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ «δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν έχει παρατηρηθεί κλίση του πλοίου, ούτε εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος».

Να σημειωθεί ότι το πολεμικό σκάφος δεν είναι ακινητοποιημένο, αλλά ο πλοίαρχος σταμάτησε για να αποφύγει πιθανή πρόκληση μεγαλύτερης ζημίας.

Τα αίτια του περιστατικού διερευνώνται από το Πολεμικό Ναυτικό.

Φωτό: ΑΠΕ ΜΠΕ/Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ/STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.