Τόνωση για τη ναυτιλία οι καλύτερες σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας

    46
    Τόνωση για τη ναυτιλία οι καλύτερες σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας

    Από την 1η Νοεμβρίου η Ρωσία θα επιτρέπει τις εισαγωγές συγκεκριμένων γεωργικών προϊόντων στην χώρα από την Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας της ρωσικής κυβέρνησης.

    Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2016, η Ρωσία είχε θέσει κυρώσεις στην Τουρκία, σύμφωνα με τις οποίες δεν επιτρεπόταν η εισαγωγή τουρκικών αγροτικών προϊόντων, πρώτων υλών και τροφίμων.

    Η Ρωσία είχε προβεί στις παραπάνω κυρώσεις, μετά την πτώση ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικές δυνάμεις το 2015. Τότε η κυβέρνηση της Ρωσίας είχε απαγορεύσει επίσης οποιεσδήποτε οικονομικές συναλλαγές με τουρκικές εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στον χώρο των κατασκευών, στον τουρισμό κ.ά.

    Πλέον οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί σημαντικά και η κυβέρνηση της Ρωσίας αναμένει και από την πλευρά της Τουρκίας αντίστοιχες ενέργειες, όπως να «ανοίξει» η αγορά της χώρας για εισαγωγές κρεάτων από Ρώσους παραγωγούς.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ADI WEDA

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.