Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφουν HELMEPA και «Ναυτικά Χρονικά»

    232
    Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφουν HELMEPA και «Ναυτικά Χρονικά»

    Ο Δρ. Γεώργιος Γράτσος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA και η κα. Ιωάννα Μπίσια, Εκδότρια των Ναυτικών Χρονικών, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στα γραφεία της HELMEPA στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017.20171031_134521

    Σκοπός του Μνημονίου είναι η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και του πνεύματος ασφάλειας στη θάλασσα του ανθρώπινου παράγοντα στην Ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, και κυρίως της νέας γενιάς της ελληνικής ναυτιλίας, με κάθε κατάλληλο μέσο πληροφόρησης και δημοσιότητας.

    Μέσα για την επίτευξη του σκοπού αυτού θα αποτελέσουν η οργάνωση ενημερωτικών δράσεων, η αναγνώριση και προβολή επιτευγμάτων ατόμων ή οργανισμών στην πρόληψη της ρύπανσης, την προβολή επιτευγμάτων της σύγχρονης ναυτιλιακής βιομηχανίας και των δυνατοτήτων ενασχόλησης με τα θαλάσσια επαγγέλματα, καθώς και η ενημέρωση των νέων για τις θαλάσσιες επιστήμες και τις τεχνολογικές εξελίξεις για τη βιώσιμη διαχείριση των θαλάσσιων πόρων.

    IMG_4673Η συνεργασία έχει ουσιαστικά ήδη ξεκινήσει με το εκτενές αφιέρωμα για τα 35 χρόνια της ιστορικής διαδρομής και προσφοράς της HELMEPA, το οποίο φιλοξενήθηκε στο αγγλικό τεύχος Μαΐου 2017 των Ναυτικών Χρονικών.

    Και ο κοινός βηματισμός συνεχίστηκε με την πρόσφατη, από κοινού με την εκπαιδευτική πρωτοβουλία Isalos.net, επιμορφωτική συνάντηση στο Ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη» προς φοιτητές ναυτιλιακών σχολών και σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, με θέμα «Περιβαλλοντικοί κανονισμοί στη ναυτιλία: σύγχρονα διλήμματα για τη ναυτιλιακή βιομηχανία».

    Φωτό: HELMEPA & Ναυτικά Χρονικά

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.