Κινήσεις- ματ της Ρωσίας στην αγορά του μαύρου χρυσού

Κινήσεις- ματ της Ρωσίας στην αγορά του μαύρου χρυσού

172
Κινήσεις- ματ της Ρωσίας στην αγορά του μαύρου χρυσού

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft ανακοίνωσε τη συνεργασία με την κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν για την από κοινού εκμετάλλευση ενός αγωγού πετρελαίου στα εδάφη που ελέγχει το τελευταίο.

Ο CEO της Rosneft, Igor Sechin, ανέφερε ότι η προσχώρηση της εταιρείας στο συγκεκριμένο έργο θα ενισχύσει την υλοποίηση των στρατηγικών της στόχων και θα συμβάλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των παραδόσεων πετρελαίου στους πελάτες της, καθώς και στον εφοδιασμό των διυλιστηρίων πετρελαίου που διαθέτει η Rosneft στη Γερμανία.

Την ίδια περίοδο η Gazprom Neft, θυγατρική της Gazprom στον τομέα του πετρελαίου, πρόκειται να συνεργαστεί με την Saudi Aramco για την από κοινού παραγωγή αργού πετρελαίου, μέσω μιας τεχνικής με ονομασία hydraulic fracturing.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, στις αρχές του Οκτωβρίου οι δύο εταιρείες είχαν υπογράψει συμφωνία για τεχνολογική συνεργασία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Σαουδάραβα Βασιλιά Salman bin Abdulaziz AlSaud στη Ρωσία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.