ERMA FIRST: Μία ελληνική εταιρεία λαμβάνει πιστοποίηση για το BWTS από το USCG

  1283
  ERMA FIRST: Μία ελληνική εταιρεία λαμβάνει πιστοποίηση για το BWTS από το USCG

  Η ERMA FIRST γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής και προμηθευτής παγκοσμίως, Συστήματος Επεξεργασίας Θαλασσίου Έρματος (BWTS) ηλεκτρόλυσης πλήρους ροής, ο οποίος έλαβε την Έγκριση Τύπου από την Αμερικάνικη Ακτοφυλακή (USCG) την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε υποβάλλει αίτηση για πιστοποιητικό ‘Εγκρισης Τύπου από την Αμερικανική Ακτοφυλακή (USCG) στις 11 Απριλίου 2017.

  Το ERMA FIRST FIT BWTS έχει λάβει πιστοποιητικό έγκρισης τύπου από τον ΙΜΟ και απο αρκετούς νηογνώμονες, ενώ δεν έχει υποστεί αλλαγές ή τροποποιήσεις καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας έγκρισης τύπου από το USCG.

  Το εγκεκριμένο από το USCG σύστημα ERMA FIRST BWTS FIT αποτελεί την ιδανική λύση για πλοία που λειτουργούν στα ύδατα των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και παγκοσμίως.

  Μετά από μια μακροχρόνια περίοδο δοκιμών, η ERMA FIRST ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές της για την Έγκριση Τύπου από το USCG στο τέλος του 2016. Η ανωτερότητα και η ώριμη τεχνολογία του συστήματος ERMA FIRST BWTS FIT επιδοκιμάστηκαν με την αίτηση για την Έγκριση Τύπου USCG το Μάιο του 2017. Στις 18 Οκτωβρίου 2017, η ERMA FIRST ανακοίνωσε πως το ERMA FIRST BWTS FIT απέκτησε το πιστοποιητικό Έγκρισης Τύπου από το USCG, καθιστώντας το ως την καταλληλότερη λύση για τη διαχείριση θαλάσσιου έρματος.

  «Με την επικύρωση της σύμβασης και την έναρξη της ισχύος της τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εγκατάσταση ενός συστήματος διαχείρισης θαλάσσιου έρματος είναι απαραίτητη για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα ξενικά χωροκατακτητικά είδη. Η ERMA FIRST αποδεικνύει την ηγετική της θέση στην Βιομηχανία Επεξεργασίας Θαλάσσιου Έρματος τόσο στα νεότευκτα πλοία όσο και στις μετασκευές καθώς και την ικανότητά της να αναλαμβάνει και να ολοκληρώνει με επιτυχία έργα όπως η απόκτηση της Έγκρισης Τύπου από το USCG», ισχυρίζεται ο Κωνσταντίνος Σταμπεδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ERMA FIRST, ενώ η κ. Ελένη Πολυχρονοπούλου, Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ERMA FIRST, συνέχισε: “Αυτά τα ορόσημα καθιστούν υπερήφανους τους πελάτες μας και την ομάδα μας, καθώς αποδεικνύουν την αποτελεσματική λειτουργία και την υψηλή ποιότητα των συστημάτων μας. Οι μονάδες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διαδικασία Έγκρισης Τύπου από το USCG παρέμειναν απαράλλακτες από τότε που ξεκινήσαμε. Επιπλέον, δεν έγιναν αλλαγές στις μονάδες που έχουν ήδη παραδοθεί στους πελάτες, ούτε θα γίνουν σε αυτές που θα ακολουθήσουν “.

  Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας Έγκρισης Τύπου από το USCG, το σύστημα ERMA FIRST BWTS FIT ανταπεξήλθε άριστα σε μια ποικιλία απαιτητικών θαλασσίων περιβαλλόντων κατά τη διάρκεια των δοκιμών, σε τρεις διαφορετικές αλατότητες υδάτων. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και  τροποποιηθεί προσεχτικά ώστε να υφίσταται τις πιο αυστηρές δοκιμές και να εξασφαλίζει αξιόπιστη λειτουργία στις πιο απαιτητικές φυσικές συνθήκες νερού.

  “Μετά από μια μακρά και συνεχή περίοδο εργασίας πάνω στο πρόγραμμα Έγκρισης Τύπου από το USCG, είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε καταφέρει να εκπληρώσουμε το σκοπό μας. Το ERMA FIRST BWTS FIT είναι το πρώτο σύστημα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος,  ηλεκτρόλυσης πλήρους ροής, το οποίο απόκτα Έγκριση Τύπου από το USCG και παράλληλα συμμορφώνεται με τους πιο πρόσφατους κανονισμούς παγκοσμίως», λέει ο Δρ. Έφη Τσολάκη, Διευθύντρια του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της ERMA FIRST.

  Το ERMA FIRST BWTS FIT είναι ένα προηγμένο αρθρωτό σύστημα που αναπτύχθηκε για να ξεπεράσει όλες τις ειδικές απαιτήσεις εγκατάστασης είτε για νεότευκτα πλοία είτε για μετασκευές. Το ERMA FIRST BWTS FIT, καλύπτοντας ένα εκτεταμένο εύρος χωρητικότητας από 50-3740 m3/hr, είναι μια εύκολη λύση, κατάλληλη για όλους τους τύπους και τα μεγέθη πλοίων. Τα κύρια συστατικά του συστήματος είναι ένα φίλτρο αντίστροφης ροής και ένα ηλεκτρολυτικό στοιχείο εξαιρετικής απόδοσης κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες. Το αυτοκαθαριζόμενο φίλτρο έχει ικανότητα φίλτρανσης 40 microns. Για τον αφερματισμό του πλοίου η λειτουργία του συστήματος παρακάμπτεται και το νερό μπορεί να εκκενωθεί απευθείας στη θάλασσα, μετά από εξουδετέρωση, εφόσον χρειάζεται, έχοντας σημαντική αύξηση στην εξοικονόμηση ενέργειας για τους χειριστές/διαχειριστές των πλοίων. Χρησιμοποιώντας ενεργή εξουδετέρωση του υπολειπόμενου χλωρίου, που παράγεται με τη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης, αποφεύγεται οποιοσδήποτε κίνδυνος για την εκ νέου ανάπτυξη μικροοργανισμών.

  Η απλότητα σχεδιασμού και η εξειδίκευση της ERMA FIRST στην υλοποίηση απαιτητικών έργων έχει αναγνωριστεί από πολλούς πλοιοκτήτες και διαχειριστές που έχουν εμπιστευτεί στην εταιρεία τα πλοία τους. Σήμερα, η ERMA FIRST έχει μια περίβλεπτη λίστα αναφοράς, η οποία αποτελείται από πλοιοκτήτες και ναυπηγεία παγκοσμίως, όπως στην Ελλάδα, την Κίνα, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, την Ιαπωνία, την Κορέα, τις ΗΠΑ, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.