Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επενδύσεις σε νέα bulkers

    253
    Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επενδύσεις σε νέα bulkers

    Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

    Η ασταμάτητη όρεξη για νέες παραγγελίες bulk carriers συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο καθώς αναφέρθηκαν παραγγελίες για τουλάχιστον 14 νέα πλοία. Τα κινεζικά ναυπηγεία ήταν η προτιμώμενη επιλογή για τους ναυτιλιακούς παίκτες, με την Jiangsu Yangzijiang Shipbuilding Group να σημειώνει τεράστιο όγκο παραγγελιών.

    Συγκεκριμένα, μεγάλος ναυτιλιακός παίκτης της Βουλγαρίας, η Navibulgar, τοποθέτησε νέα παραγγελία για μέχρι έξι bulkers, χωρητικότητας 45.000 DWT, σε ναυπηγείο της Κίνας, Yangzijiang Shipbuilding, το οποίο έχει εξασφαλίσει παραγγελίες για έως και έξι επιπλέον πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. Η ιαπωνική εταιρεία Lepta Shipping έχει παραγγείλει ένα πλοίο κατηγορίας Capesize, μεγέθους 180.000 DWT, από το ναυπηγείο της Κίνας και έχει την επιλογή να προσθέσει ένα ακόμη ίδιου μεγέθους στην παραγγελία. Επιπλέον, η νορβηγική εταιρεία Kumar έδωσε εντολή για δύο πλοία κατηγορίας Capesize, μεγέθους 180.000 DWT, με την επιλογή για 2 ακόμη ναυπηγήσεις στο ίδιο ναυπηγείο.

    Οι τελευταίες παραγγελίες θα κρατήσουν το ναυπηγείο Yangzijiang Shipbuilding απασχολημένο για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς τα νέα πλοία έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν την παράδοση το 2019 και να συνεχίσουν το 2020.

    Το κινεζικό ναυπηγείο Dalian COSCO KHI Ship Engineering (DACKS) έχει συνδεθεί με μια παραγγελία για δύο bulkers, κατηγορίας Ultramax και μεγέθους 61.000 DWT, που έχουν τοποθετηθεί από παίκτη της Σιγκαπούρης, την Eastern Pacific. Η εταιρεία εκτιμάται ότι πληρώνει 24 εκατ. δολάρια ανά πλοίο, για τις συγκεκριμένες ναυπηγήσεις των πλοίων που προγραμματίζεται να παραδοθούν το 2019.

    Δύο επιπλέον παραγγελίες έχουν συνδεθεί με το ναυπηγείο της Κίνας Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding (SWS). Η κινεζική εταιρεία Foremost Group αναφέρθηκε ότι τοποθέτησε νέες ναυπηγήσεις για δύο capesize πλοία χωρητικότητας 180.000 DWT με παράδοση επίσης το 2019.

    Φωτό: yzjship.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.