Σε φάση υποχώρησης η χαλυβουργία της Κίνας

    113
    Σε φάση υποχώρησης η χαλυβουργία της Κίνας

    Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

    Οι δραστηριότητες στον χαλυβουργικό τομέα της Κίνας επιβραδύνθηκαν το Σεπτέμβριο μετά από ισχυρότερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις τους προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με έκθεση της βιομηχανίας.

    Ο δείκτης (PMI) για τη βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα ήλθε στο 53,7 τον περασμένο μήνα, από 57,2 τον Αύγουστο, σύμφωνα με την έκθεση της επαγγελματικής επιτροπής Steel Logistics στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Logistics και Προμηθειών της Κίνας. Μια ανάγνωση πάνω από 50 υποδηλώνει επέκταση, ενώ μια ανάγνωση μικρότερη από 50 αντικατοπτρίζει συστολή.

    Ο υπο-δείκτης μέτρησης της παραγωγής ανήλθε σε 59,8%, δηλαδή 1,9 ποσοστιαίες μονάδες από το προηγούμενο μήνα, αλλά παρέμεινε σε επεκτατικό έδαφος για οκτώ συνεχόμενους μήνες.

    Με τους χαλυβουργούς στη βόρεια Κίνα να κόβουν την παραγωγή κατά τη χειμερινή περίοδο θέρμανσης, οι δραστηριότητες παραγωγής θα συνεχίσουν να επιβραδύνουν, ανέφερε η έκθεση.

    Εν τω μεταξύ, οι τιμές του χάλυβα μειώθηκαν στα 4.150 γιουάν (περίπου 625 δολάρια ΗΠΑ) ανά τόνο από τα 4.440 γιουάν τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την πλατφόρμα συναλλαγών Xiben New Line.

    Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η χαλυβουργία της Κίνας μαστίζεται από την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα. Η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τη χωρητικότητα παραγωγής χάλυβα κατά περίπου 50 εκατομμύρια τόνους φέτος. Έως τα τέλη Ιουλίου, το 85% του στόχου για περιορισμό στο πλεόνασμα της χαλυβουργικής χωρητικότητας έχει επιτευχθεί με τη σταδιακή κατάργηση των κατώτερων χαλύβδινων ράβδων και των εταιρειών ζόμπι στην Κίνα.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SHEPHERD ZHO

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.