Η Ινδία στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της Ρωσίας

    125
    Η Ινδία στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της Ρωσίας

    Σε αύξηση των εξαγωγών της σε σιτάρι προς την Ασία προσβλέπει η Ρωσία, καθώς η Ασία αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα ρώσικων σιτηρών στον κόσμο. Η Ρωσία στοχεύει να επεκτείνει την εξαγωγική της δραστηριότητα προς τις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας και γι’ αυτό πρόσφατα ο Υπουργός Γεωργίας της χώρας, κ. Alexander Tkachev, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν εξαγωγές σιταριού προς την Ινδία, μια πολλά υποσχόμενη αγορά για τη Ρωσία, μαζί με την Κίνα, την Ινδονησία και την Ιαπωνία.

    Η Ρωσία έχει θέσει ως στόχο να μπορέσει μέσα στο γεωργικό έτος 2017/18 να ανακτήσει την θέση της ως ο κορυφαίος εξαγωγέας σιτηρών στον κόσμο. Να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές σιτηρών της χώρας από τις αρχές του έτους έως σήμερα έχουν ξεπεράσει κατά ένα τρίτο τα αντίστοιχα επίπεδα εξαγωγών του 2016.

    Το προηγούμενο γεωργικό έτος, που έληξε στις 30 Ιουνίου 2017, η Ρωσία εξήγαγε 35,5 εκατ. τόνους σιτηρών, συμπεριλαμβανομένων 27,1 εκατ. τόνους σιταριού, κατέχοντας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες (28,1 εκατ. τόνους) στις εξαγωγές σιταριού.

    Φωτό: flickr.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.