Η νοτιοανατολική Ασία φέρνει ούριο άνεμο για τη ναυτιλία

Η νοτιοανατολική Ασία φέρνει ούριο άνεμο για τη ναυτιλία

76
Η νοτιοανατολική Ασία φέρνει ούριο άνεμο για τη ναυτιλία

Η οικονομική ανάπτυξη των χωρών της ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο από το αναμενόμενο για τα επόμενα 2 έτη.

Επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας σε δηλώσεις του σε διεθνή μέσα ανέφερε ότι αναμένεται συνεχής ανάπτυξη των χωρών στην περιοχή της ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού βραχυπρόθεσμα, τουλάχιστον, γεγονός που οφείλεται σημαντικά στην ανοδική πορεία της οικονομίας στην Κίνας, της τάξεως του 6,7% εντός του τρέχοντος έτους.

Το πρώτο εξάμηνο του 2017 το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 6,9% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016, λόγω της αυξημένης κατανάλωσης στην χώρα.

Οι κινήσεις της Κινεζικής κυβέρνησης για μετριασμό της αύξησης του χρέους μειώνουν σημαντικά τους ενδεχόμενους μακροοικονομικούς κινδύνους που θα μπορούσαν να φρενάρουν την άνοδο του ΑΕΠ για τον ασιατικό γίγαντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δυναμική ανάπτυξη που παρατηρείται για το τρέχον έτος για το σύνολο των χωρών της ανατολική Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από την αύξηση του προστατευτισμού του εμπορίου και την ύπαρξη γεωπολιτικών εντάσεων.

Τέλος, σε ότι αφορά την υπόλοιπη περιοχή της ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού, συμπεριλαμβανομένων των οικονομιών των νοτιοανατολικών χωρών, προβλέπεται μικρότερης έντασης ρυθμού ανάπτυξης για το 2017 και 2018.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/LanTY

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.