Το Fleet Intelligence για ακριβέστερο προγραμματισμό των επιθεωρήσεων σε πλοία

    85
    Το Fleet Intelligence για ακριβέστερο προγραμματισμό των επιθεωρήσεων σε πλοία

    Η εταιρεία ΑΒΒ πρόσθεσε το ‘Fleet Intelligence’ στο λογισμικό ABB Ability™ Collaborative Operations, παρέχοντας έτσι στους πελάτες της ενιαία και πλήρη επισκόπηση των αναγκών συντήρησης των πλοίων τους.

    Το Fleet Intelligence αντιμετωπίζει ένα κοινό μειονέκτημα σχετικά με την αποδοτικότητα των πλοίων, όπου τα δεδομένα από τα εγχειρίδια των κατασκευαστών παρέχουν τη βάση για το προγραμματισμένο σύστημα συντήρησης, πράγμα που σημαίνει ότι η συντήρηση του εξοπλισμού γίνεται σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζονται από τους πωλητές και όχι βάσει των αναγκών των πελατών. Το Fleet Intelligence, μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη αποδοτικότητα, ακριβέστερο προγραμματισμό των επιθεωρήσεων, καλύτερη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, προστασία των περιουσιακών στοιχείων και παρατεταμένη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Επιπλέον, ελαχιστοποιεί τις απαιτήσεις για μηχανικούς παροχής υπηρεσιών, με αποτέλεσμα το χαμηλότερο κόστος.

    Βασισμένη στο λογισμικό ‘Asset Health Center’ (AHC) της ΑΒΒ, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη σε διάφορες βιομηχανίες,  η ενότητα Fleet Intelligence αξιοποιεί τα ολοκληρωμένα συστήματα του ABB Ability™, όπως η Ολοκληρωμένη Αυτοματοποίηση και η Τηλεδιάγνωση. Επιπλέον, για πρώτη φορά στη ναυτιλιακή βιομηχανία, το σύστημα είναι επίσης σε θέση να συλλέγει δεδομένα από εφαρμογές τρίτων.

    Το λογισμικό Fleet Intelligence ενσωματώνει την παρακολούθηση της κατάστασης του εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης και της απεικόνισης καθορισμένων παραμέτρων απόδοσης. Επιπλέον, η παρακολούθηση της κατάστασης μπορεί να υποστηριχθεί από τις υπηρεσίες απομακρυσμένης διάγνωσης. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες που χρησιμοποιούν ήδη τις υπηρεσίες απομακρυσμένης διάγνωσης της ABB, είναι πλέον σε θέση να κλείσουν πλήρως τον κύκλο όσον αφορά την «έξυπνη» συντήρηση των πλοίων, τη διαχείριση του κύκλου ζωής τους και την προστασία των περιουσιακών τους στοιχείων.

    Φωτό: abb.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.