Οι Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών αρωγή για την ανάπτυξη της Ελλάδας

  68
  Οι Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών αρωγή για την ανάπτυξη της Ελλάδας

  Τα 40 χρόνια συνεχούς και συνεπούς προσφοράς στην ελληνική οικονομία γιόρτασε με μεγάλη επιτυχία εχθές το βράδυ στο Περιστύλιο του Ζαππείου ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ), παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, πολιτικών κομμάτων, του επιχειρηματικού κόσμου, δημοσιογράφων, φορέων του κλάδου, καθώς και των εταιριών – μελών του.

  Χαιρετισμό εκ μέρους της Πολιτείας απεύθυναν ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς και η πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, κα Ντόρα Μπακογιάννη.

  Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, κ. Ρομπέρτο Καραχάννας, στον χαιρετισμό του έκανε μία σύντομη αναδρομή στις ημερομηνίες σταθμούς για την αγορά των καυσίμων, επισημαίνοντας πως «ο Σύνδεσμός μας ήταν και είναι ενεργά παρών, λειτουργώντας με συνέπεια και υπευθυνότητα». Επιπροσθέτως, τόνισε ότι σε μια χρονική συγκυρία που το παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο επηρεάζεται από παράγοντες όπως οι τεχνολογικές εξελίξεις και η κλιματική αλλαγή, οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών – μέσω του ΣΕΕΠΕ- έχουν τη θέληση, την εμπειρία και τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσουν στη διαμόρφωση της μελλοντικής ενεργειακής αγοράς της χώρας, τονίζοντας την μεγάλη σημασία της συνεργασίας του ΣΕΕΠΕ με ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Επίσης, με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ανακοίνωσε χορηγία – από πλευράς των εταιριών –
  μελών του ΣΕΕΠΕ – προς την Πολιτεία για την προμήθεια ειδικού οχήματος για τη διεξαγωγή μυστικών ερευνών ακρίβειας παραδόσεων στα πρατήρια.

  Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, κ. Γιάννης Αληγιζάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στο ρόλο του ΣΕΕΠΕ, τη συνεισφορά του στο κοινωνικό προϊόν και στην αμέριστη υποστήριξη στην Πολιτεία για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του κλάδου. Επεσήμανε ότι αυτό που χρειάζεται ο κλάδος είναι να υπάρχει μεγαλύτερη βούληση και αποφασιστικότητα στην εφαρμογή και υλοποίηση των απαραίτητων μέτρων. Κάλεσε όλους τους φορείς, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, καθώς επίσης και τα αρμόδια υπουργεία να συντονίσουν τις ενέργειες και τις κοινές δράσεις τους στον έλεγχο της αγοράς.

  Τέλος, τόνισε ότι η Πολιτεία και οι φορείς του κλάδου θα πρέπει να συνεργαστούν στενά, με αμοιβαία εμπιστοσύνη για τη διαμόρφωση ενός υγιούς και σταθερού επιχειρηματικού πλαισίου, με μακροχρόνιο ορίζοντα για το συμφέρον του Έλληνα καταναλωτή και της εθνικής οικονομίας.

  Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.