Τη μεγαλύτερη παραγγελία των τελευταίων πέντε ετών λαμβάνει η HHI

Τη μεγαλύτερη παραγγελία των τελευταίων πέντε ετών λαμβάνει η HHI

984
Τη μεγαλύτερη παραγγελία των τελευταίων πέντε ετών λαμβάνει η HHI

Η Hyundai Heavy Industries (HHI), ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος του κόσμου, ανακοίνωσε ότι δέχτηκε παραγγελία από τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία Polaris Shipping για δέκα πλοία, κατηγορίας VLOC (Very Large Ore Carriers) χωρητικότητας 325.000 dwt έκαστο, έναντι $800 εκατ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία των τελευταίων πέντε ετών που λαμβάνει η HHI, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία για το μέλλον της νοτιοκορεάτικής ναυπηγικής βιομηχανίας που πλήττεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Τα πλοία, που εκτιμάται ότι θα έχουν παραδοθεί μέχρι το 2021 στην Polaris Shipping, θα έχουν μήκος 340 μ. και πλάτος 62 μ. και θα είναι σχεδιασμένα για να καταναλώνουν ως καύσιμο το υγροποιημένο φυσικό αέριο, προς συμμόρφωση με τους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Από τις αρχές Ιανουαρίου του 2017 έως και σήμερα η HHI έχει δεχτεί παραγγελίες για 99 πλοία, συνολικής αξίας $5,8 δις, αύξηση κατά 500%, συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2016, όταν οι παραγγελίες αφορούσαν μόλις 20 πλοία, αξίας $2 δις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.