Τα νέα από την πορεία των ναύλων διεθνώς

Τα νέα από την πορεία των ναύλων διεθνώς

265
Τα νέα από την πορεία των ναύλων διεθνώς

Dry

Οι ναύλοι των capesizes στις  χρονοναυλώσεις μικρής διάρκειας ανέρχονται σε $18.000/pdpr (per day pro rata), ενώ τα συμβόλαια ετήσιας έως διετούς διάρκειας σημείωσαν πτώση, αγγίζοντας τις $16.000/pdpr. Καθώς οι ναύλοι στην spot αγορά καταγράφουν μείωση, τα κέρδη από βραχυχρόνια συμβόλαια κυμαίνονται περίπου σε $12.000/pdpr σε δρομολόγια της Ανατολής, ενώ οι ναύλοι στην περιοχή του Ατλαντικού παραμένουν περίπου σε $13.500/pdpr. Στα συμβόλαια ετήσιας διάρκειας για πλοία κατηγορίας Supramax οι ναύλοι ανέρχονται σε $11.000/pdpr για δρομολόγια του Ειρηνικού.

 Alibra dry

Wet

Σύμφωνα με τον CEO της Royal Dutch Shell, είναι αρκετά πιθανό η τιμή του πετρελαίου να έχει φτάσει μέχρι το 2020 τα $60/βαρέλι. Παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί μεγάλη αύξηση συγκριτικά με τα σημερινά επίπεδα στα οποία κινείται το πετρέλαιο, κέρδη αναμένονται τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, αν και δεν είναι εύκολο για τους αναλυτές να προβλέψουν σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο την τιμή του πετρελαίου. Στη ναυτιλιακή βιομηχανία, οι ναύλοι σε δεξαμενόπλοια κατηγορίας MR (Medium Range) στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου επέστρεψαν σε παλιότερα επίπεδα κινούμενοι ελαφρά πάνω από το WS (Worldscale) 130. Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την αγορά των aframaxes και των suezmaxes, με τους ναύλους για χρονοναυλώσεις ετήσιας διάρκειας να κυμαίνονται γύρω στις $14.850/pdpr και στις $18.500/pdpr, αντίστοιχα.

Alibra wet

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.