Γιγάντωση στόλου για την Scorpio Bulkers

Γιγάντωση στόλου για την Scorpio Bulkers

394
Γιγάντωση στόλου για την Scorpio Bulkers

Η Scorpio Bulkers Inc. πρόκειται να αγοράσει έξι πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, κατηγορίας Ultramax, από την Golden Ocean, έναντι $142,5 εκατ. Τα πλοία έχουν ναυπηγηθεί από τα κινέζικα ναυπηγεία Chengxi, την περίοδο 2015-2017 και αναμένεται να παραδοθούν στην Scorpio Bulkers το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η αγορά των νέων πλοίων θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει τοις μετρητοίς, ενώ το υπόλοιπο μέρος θα χρηματοδοτηθεί από δανειοδότηση.

Η κα Birgitte Ringstad Vartdal, CEO της Golden Ocean Management AS, σχολίασε την πώληση των πλοίων της εταιρείας, αναφέροντας ότι η εταιρεία επιδιώκει να επικεντρωθεί σε πλοία κατηγορίας Panamax και Capesize. Την ίδια στιγμή η Golden Ocean παραλαμβάνει νωρίτερα του προβλεπόμενου ένα νεότευκτο πλοίο, κατηγορίας Capesize, από τα ναυπηγεία «New Times Shipbuilding».

Μετά την απόκτηση των νέων πλοίων η Scorpio Bulkers θα διαθέτει 52 πλοία, εκ των οποίων τα 18 κατηγορίας Kamsarmax και τα 34 κατηγορίας Ultramax. Η συνολική μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας θα ανέλθει σε 3,6 εκατ. dwt περίπου.

Φωτό: scorpiobulkers.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.