Η Hapag- Lloyd οδηγεί προς ανακύκλωση τρία πλοία της

Η Hapag- Lloyd οδηγεί προς ανακύκλωση τρία πλοία της

117
Η Hapag- Lloyd οδηγεί προς ανακύκλωση τρία πλοία της

Η Hapag- Lloyd ανακοίνωσε ότι πρόκειται να οδηγήσει προς ανακύκλωση τρία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Πρόκειται για τα πλοία «Deira», «Najran» και «Sakaka», τα οποία έχουν πωληθεί σε ναυπηγεία της Τουρκίας και της Κίνας, όπου οι συνθήκες διάλυσης των πλοίων είναι ασφαλείς με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων και του περιβάλλοντος. Τα συγκεκριμένα πλοία ήταν ιδιοκτησίας της UASC (United Arab Shipping Company), πριν τη συγχώνευσή της με την Hapag-Lloyd τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, γίνεται σαφές ότι η Hapag- Lloyd αποφάσισε να προβεί στις συγκεκριμένες ανακυκλώσεις καθώς τα πλοία αυτά δεν ανταποκρίνονται στην στρατηγική της εταιρείας να διαθέτει νέα σύγχρονα πλοία.

Ο CEO της Hapag- Lloyd, κ. Anthony Firmin, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην αγορά των εμπορευματοκιβωτίων αναγνωρίζουμε τις οικολογικές και τις κοινωνικές μας ευθύνες».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Hapag-Lloyd

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.