Χαμόγελα για τις εξαγωγές της Νότιας Κορέας

Χαμόγελα για τις εξαγωγές της Νότιας Κορέας

68
Χαμόγελα για τις εξαγωγές της Νότιας Κορέας

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της Δημοκρατίας της Κορέας (Bank of Korea), οι εξαγωγές της χώρας σημείωσαν για δέκατο συνεχόμενο μήνα σημαντική αύξηση. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Αύγουστο οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,5% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016. Οι αυξημένες εξαγωγές της χώρας οφείλονται στη συνεχή ζήτηση από άλλες χώρες για αυτοκίνητα κυρίως. Τον περασμένο Αύγουστο οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 6,6% σε σχέση με τον Αύγουστο του περασμένου έτους, ενώ η αύξηση στις εξαγωγές ημιαγωγών ανήλθε σε 20,2%.

Ο όγκος των εξαγωγών μεταφορικού εξοπλισμού αυξήθηκε κατά 15%, ενώ οι εξαγωγές επιβατικών αυτοκινήτων σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 26%.

Αναφορικά με τις εισαγωγές της χώρας τον περασμένο Αύγουστο, αυτές σημείωσαν αύξηση διψήφιου αριθμού για γενικά μηχανήματα και προϊόντα πετρελαίου. Οι συνολικές εισαγωγές της χώρας τον περασμένο Αύγουστο σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 8,8%, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016.

Φωτό:  ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YONHAP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.