Προς την ανεύρεση της αλήθειας για το «El Faro»

Προς την ανεύρεση της αλήθειας για το «El Faro»

500
Προς την ανεύρεση της αλήθειας για το «El Faro»

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (National Transportation Safety Board) πρόκειται να συσκεφθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2017 στην Ουάσιγκτον για να καθορίσει τα ακριβή αίτια της βύθισης του «El Faro», που βυθίστηκε τον Οκτώβριο του 2015 στον Ατλαντικό.

Το «El Faro», σημαίας Η.Π.Α., ιδιοκτησίας της Sea Star Line και υπό τη διαχείριση της TOTE Services, χάθηκε την 1η Οκτωβρίου 2015 κατά τη διάρκεια του Τυφώνα Joaquin. Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων βυθίστηκε αύτανδρο με τα 33 μέλη του πληρώματός του.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ είχε ξεκινήσει έρευνα αμέσως μόλις επιβεβαιώθηκε η βύθιση και με την βοήθεια του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού και της αμερικανικής ακτοφυλακής μπόρεσαν να βρουν το πλοίο σε βάθος 4.572 μ., κοντά στις Μπαχάμες, στην θάλασσα των Βερμούδων.

Οι ερευνητές τότε είχαν επικεντρωθεί στην ανάκτηση ενός σημαντικού αριθμού αποδεικτικών στοιχείων από τα συντρίμμια του πλοίου, όπως τον καταγραφέα δεδομένων ταξιδίου (voyage data recorder-VDR), ο οποίος περιείχε περισσότερες από 26 ώρες ηχογραφημένου υλικού καταγεγραμμένου από τη γέφυρα πλοήγησης του «El Faro». Η αντιγραφή του ηχογραφημένου υλικού αποτελεί σημαντικό μέρος του φακέλου δυστυχήματος του «El Faro».

Εκτός από τον προσδιορισμό της πιθανής αιτίας της βύθισης και των ενδεχόμενων παραγόντων που συνέβαλαν στο δυστύχημα, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει σε συγκεκριμένες συστάσεις προς τις ναυτιλιακές εταιρείες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων ασφαλείας που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της έρευνας του «El Faro».

Φωτό: ntsb.gov

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.