Πάλι πειράματα με το Λιμενικό Σώμα;

Πάλι πειράματα με το Λιμενικό Σώμα;

367
Πάλι πειράματα με το Λιμενικό Σώμα;

Έντονες πλέον είναι οι φήμες, που κυκλοφορούν σε όλο τον Πειραιά, σχετικά με την πιθανή «μετακίνηση» υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αν και δεν έχει υπάρξει προς το παρόν κάποια επίσημη ανακοίνωση, τόσο δημοσιεύματα του Τύπου, όσο και ψίθυροι στην Ακτή Μιαούλη έχουν δημιουργήσει έντονο εκνευρισμό σε πολλούς κύκλους της ναυτιλίας.

Αρκετοί, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης και τα γνωστά προβλήματα στα «εσωτερικά ύδατα» καλούνται να πληρώσουν οι εταιρείες και οι ναυτικοί που δραστηριοποιούνται στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Είναι πασιφανές ότι τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος και η προχειρολογία, αν όχι ο ιδεολογικός παρωπιδισμός, προηγούμενων κυβερνήσεων και, κυρίως, πολιτικών προσώπων ακόμα καλά κρατούν.

Η οποιαδήποτε βεβιασμένη, πρόχειρη και μη τεκμηριωμένη αλλαγή στις υπάρχουσες δομές του Υπουργείου δεν θα διαταράξουν μόνο τις σχέσεις των κοινωνικών εταίρων με το κράτος, αλλά πολύ περισσότερο την καθημερινότητα της εύρυθμης λειτουργίας των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Τα Ναυτικά Χρονικά θα παρακολουθούν το θέμα αυτό καυτηριάζοντας τα «κακώς κείμενα» και πολύ περισσότερο αναδεικνύοντας τις ανερμάτιστες κινήσεις όσων δεν εννοούν να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους και αρέσκονται να πετούν το «μπαλάκι» σε ξένα γήπεδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.