Η Ρωσία παραλαμβάνει 15 νέα LNG carriers

Η Ρωσία παραλαμβάνει 15 νέα LNG carriers

261
Η Ρωσία παραλαμβάνει 15 νέα LNG carriers

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει προχωρήσει σε παραγγελία 15 πλοίων μεταφοράς LNG με δυνατότητα πλεύσης σε θαλάσσιες περιοχές με παρουσία πάγου στα ναυπηγεία DSME της Νότιας Κορέας. Τα νέα πλοία θα απασχοληθούν στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου από το έργο «Yamal LNG project».

Η αποκάλυψη αυτή έγινε από τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας, κ. Moon Jae-in, στο πλαίσιο του Eastern Economic Forum στο Βλαδιβοστόκ.

Η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Νότιας Κορέας είναι ιδιαίτερα στενή στον τομέα της ναυπήγησης πλοίων μεταφοράς LNG με προδιαγραφές πλεύσης σε θαλάσσιες περιοχές με πάγο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η Sovcomflot είχε παραγγείλει πρόσφατα ένα νέο shuttle tanker από τη Samsung Heavy Industries, ενώ διμερής συμφωνία έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων και του νέου ρώσικου ναυπηγείου «Zvezda Shipbuilding Complex».

Η νέα παραγγελία έρχεται λίγες ημέρες έπειτα από την επιτυχή διέλευση ενός LNG Carrier από το Βόρειο Πέρασμα, το οποίο μετέφερε φυσικό αέριο από την Νορβηγία στη Νότια Κορέα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SOVCOMFLOT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.