Αύξηση κερδών για τον πετρελαϊκό κολοσσό της Κίνας

Αύξηση κερδών για τον πετρελαϊκό κολοσσό της Κίνας

55
Αύξηση κερδών για τον πετρελαϊκό κολοσσό της Κίνας

Σύμφωνα με την South China Morning Post, η China Petroleum and Chemical Corporation (Sinopec), μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και διύλισης πετρελαίου παγκοσμίως, κατέγραψε αύξηση κερδών ύψους 40,1% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, φτάνοντας τα $4,2 δις. Τα υψηλά κέρδη οφείλονται στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου και στις αυξημένες πωλήσεις της.

Σε αντίθεση την ίδια περίοδο πέρυσι η εταιρεία είχε καταγράψει μείωση στα κέρδη της κατά 21,6%, η οποία οφειλόταν στις μειωμένες τιμές του πετρελαίου.

Αναφορικά με το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία σχεδιάζει να διαμορφώσει την παραγωγή της σε 148 εκατ. βαρέλια, καθώς  εκτιμάται ότι οι τιμές του πετρελαίου θα κυμανθούν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την παραγωγή φυσικού αερίου το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Sinopec αναμένεται να την διαμορφώσει στα 427,5 εκατ. κυβικά πόδια. Όπως ανέφερε η εταιρεία, η παραγωγή της σε φυσικό αέριο αναμένεται να αυξηθεί με αλματώδη ρυθμό στο μέλλον καθώς η κυβέρνηση της Κίνας υποστηρίζει και προωθεί την κατανάλωση καθαρότερων μορφών ενέργειας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/SHERWIN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.