Ενισχύονται οι διμερείς εμπορικές σχέσεις Ρωσίας και Νότιας Κορέας

Ενισχύονται οι διμερείς εμπορικές σχέσεις Ρωσίας και Νότιας Κορέας

47
Ενισχύονται οι διμερείς εμπορικές σχέσεις Ρωσίας και Νότιας Κορέας

Αυξημένες κατά 61% είναι οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας προς την Ρωσία το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές της Νότιας Κορέας από την Ρωσία, αυτές έχουν αυξηθεί κατά 45% από τις αρχές του 2017 έως και τα τέλη του περασμένου Ιουλίου, συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Συγκεκριμένα οι εξαγωγές κορεάτικων αυτοκινήτων, κινητών τηλεφώνων και κατασκευαστικού εξοπλισμού προς τη Ρωσία σημείωσαν ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, στο πλαίσιο του Eastern Economic Forum, ανακοίνωσε την έντονη επιθυμία από μέρους της Νότιας Κορέας για ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία.

Ο κ. Putin τόνισε ότι η Δημοκρατία της Κορέας είναι ένας από τους βασικούς εταίρους της Ρωσίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και ανέφερε επίσης στο πλαίσιο του Forum ότι το διμερές εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Νότιας Κορέας έχει αυξηθεί κατά 50% το πρώτο εξάμηνο του 2017, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016, αγγίζοντας τα $10 δις. Ο κ. Putin προσέθεσε επίσης ότι περισσότερες από 600 εταιρείες της Νότιας Κορέας δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, ενώ οι επενδύσεις της Νότιας Κορέας έχουν συμβάλει στην τόνωση της ρωσικής οικονομίας κατά $2 δις.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/KIMIMASA MAYAMA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.