Η ESL Shipping πρωτοπορεί στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης

Η ESL Shipping πρωτοπορεί στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης

164
Η ESL Shipping πρωτοπορεί στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης

Το νέο φιλικό προς το περιβάλλον πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου της ESL Shipping, μέλους της Aspo Plc, καθελκύστηκε με επιτυχία στο ναυπηγείο Jinling στο Nanjing της Κίνας στις 31 Αυγούστου 2017.

Το πλοίο με την ονομασία «Viikki» είναι το πρώτο παγκοσμίως handyzise φορτηγό πλοίο το οποίο χρησιμοποιεί LNG ως καύσιμο, κάτι που το καθιστά πρωτοπόρο στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης και της φιλικότητας προς το περιβάλλον. Το εν λόγω πλοίο, μήκους 160 μέτρων και χωρητικότητας 26,000 dwt, το οποίο χρησιμοποιεί υγροποιημένο φυσικό αέριο ως καύσιμο, παράγει πάνω από 50% χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με πλοία της προηγούμενης γενιάς.

Ο Captain Jussi Vaahtikari ανέφερε : «Το μακρόχρονο έργο μας σε αυτό το πρόγραμμα γίνεται πλέον πραγματικότητα, σήμερα που βλέπουμε το πλοίο να επιπλέει για πρώτη φορά. Υπάρχει βέβαια αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει πριν από την παράδοσή του, όμως είμαι βέβαιος πως θα έχουμε ένα θαυμάσιο πλοίο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας.»

Φωτό: eslshipping.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.