Έντεκα νέα containerships για την MSC;

Έντεκα νέα containerships για την MSC;

132
Έντεκα νέα containerships για την MSC;

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η Mediterranean Shipping Company (MSC) έχει προβεί σε παραγγελία έντεκα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από τα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries και της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering. Η αξία της παραγγελίας ανέρχεται σε $1,5 δις και αποτελεί θετικό σημάδι για την ανάκαμψη της ναυπηγικής δραστηριότητας της Νότιας Κορέας, η οποία έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα τα τελευταία χρόνια λόγω έλλειψης παραγγελιών για νέα πλοία.

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η είδηση από την MSC, αλλά και ούτε από τα κορεάτικα ναυπηγεία όμως, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, τα πρώτα έξι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 22.000 TEUs περίπου, θα ναυπηγηθούν από τη Samsung Heavy Industries και τα υπόλοιπα πέντε από την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.

Τα τελευταία χρόνια τα κορεάτικα ναυπηγεία προσπαθούν να επιβιώσουν προχωρώντας σε περιορισμό του λειτουργικού τους κόστους, σε κλείσιμο ναυπηγικών κλινών, σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων τους και σε «πακέτα διάσωσης» από κρατικές εταιρείες της Νότιας Κορέας.

Παρά τις οικονομικές τους δυσκολίες και τον εντεινόμενο ανταγωνισμό με τα ναυπηγεία της Κίνας, τα σημαντικότερα κορεάτικα ναυπηγεία (Hyundai Heavy Industries, Samsung Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering) βλέπουν σημάδια οικονομικής ανάκαμψης και εκφράζουν θετικές προσδοκίες για αύξηση των παραγγελιών στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.