Η έκρυθμη πολιτική κατάσταση στις Φιλιππίνες οδηγεί σε περιορισμό εισόδου αλλοδαπών

Η έκρυθμη πολιτική κατάσταση στις Φιλιππίνες οδηγεί σε περιορισμό εισόδου αλλοδαπών

379
Η έκρυθμη πολιτική κατάσταση στις Φιλιππίνες οδηγεί σε περιορισμό εισόδου αλλοδαπών

Σύμφωνα με το North P& I Club και τους ανταποκριτές του στο Club Pandiman Philippines Inc, οι συνεχείς ένοπλες συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων έχουν οδηγήσει στην παράταση του στρατιωτικού νόμου στην περιοχή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό στην είσοδο και στην κυκλοφορία αλλοδαπών επισκεπτών, εποχιακών εργαζομένων ή ναυτικών ορισμένων εθνικοτήτων.

Το Γραφείο Μετανάστευσης των Φιλιππίνων έχει δημοσιεύσει έναν κατάλογο όσων εθνικοτήτων υπόκεινται στους περιορισμούς εισόδου και κυκλοφορίας στην περιοχή και αφορά:

  • Όσες εθνικότητες επιτρέπεται να εισέλθουν στις Φιλιππίνες χωρίς θεώρηση για μέγιστο διάστημα έως 30 ημερών
  • Όσες εθνικότητες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στις Φιλιππίνες και απαιτείται για την είσοδό τους η υπόδειξη ειδικών εγγράφων

Οι νέοι περιορισμοί σαφώς και έχουν αντίκτυπο σε όσα πλοία προσεγγίζουν στα λιμάνια του Μιντανάο, καθώς όσα πλοία αποτελούνται από πληρώματα εθνικοτήτων που εντάσσονται στη λίστα περιορισμών δεν θα μπορούν να καταπλέουν στους συγκεκριμένους λιμένες.

Ο κατάλογος των εθνικοτήτων που εμπίπτουν στους περιορισμούς έχει δοθεί από το Pandiman και παρατίθεται παρακάτω:

 Philippines-table_650x179

Πηγή:  North P & I Club

Φωτό:  ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/CERILO EBRANO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.