Ο τυφώνας Χάρβει έπληξε την καρδιά της πετρελαιοβιομηχανίας των Η.Π.Α.

Ο τυφώνας Χάρβει έπληξε την καρδιά της πετρελαιοβιομηχανίας των Η.Π.Α.

130
Ο τυφώνας Χάρβει έπληξε την καρδιά της πετρελαιοβιομηχανίας των Η.Π.Α.

Ανυπολόγιστες ζημιές έχουν καταγραφεί στις ακτές του Τέξας, κοντά στον Κόλπο του Μεξικού, μετά τη βιβλική καταστροφή που έχει προκαλέσει ο τυφώνας Χάρβεϊ τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ο τυφώνας κατηγορίας 4, με ένταση ανέμων πάνω από 130 μίλια ανά ώρα, έχει καταστρέψει κτίρια, έχει πλημμυρίσει παράκτιες περιοχές, ενώ τριάντα τρία τουλάχιστον άτομα έχουν χάσει την ζωή τους.

Όπως αναφέρει το CNN μετρίου μεγέθους ζημιές έχει υποστεί το λιμάνι του Corpus Christi στο Τέξας, ενώ σε αναστολή των εργασιών του έχει προχωρήσει το λιμάνι του Χιούστον.

Αρνητικός είναι ο αντίκτυπος του τυφώνα και στον πετρελαϊκό τομέα της Αμερικής. Συγκεκριμένα, θεαματική ήταν η άνοδος της τιμής του αμερικανικού πετρελαίου κατά 6% σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στον Κόλπο του Μεξικού, ενώ αρκετά ήταν τα διυλιστήρια, όπως της Exxon Mobil, που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους στο Τέξας και στο Χιούστον λόγω των εκτεταμένων ζημιών που υπέστησαν από τον τυφώνα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο τυφώνας Χάρβεϊ θα περιορίσει τον ρυθμό διύλισης πετρελαίου στο Τέξας κατά 2 εκατ. βαρέλια/ημέρα τουλάχιστον και αυτός είναι ο λόγος που οι αμερικάνικες ναυτιλιακές που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά πετρελαίου και προϊόντων του αναζητούν φορτία από τη Βόρεια Ασία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YURI KOCHETKOV

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.