Ληστρική επίθεση σε δεξαμενόπλοιο

Ληστρική επίθεση σε δεξαμενόπλοιο

515
Ληστρική επίθεση σε δεξαμενόπλοιο

Σύμφωνα με έκθεση του ICC του International Maritime Bureau (IMB), τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου δεξαμενόπλοιο δέχθηκε ληστρική επίθεση ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Λάγκος της Νιγηρίας.

Στοιχεία του πλοίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα όμως είναι γνωστό ότι το πλήρωμα που τηρούσε φυλακή ασφαλείας στη γέφυρα του πλοίου παρατήρησε ένα πλεούμενο να κινείται στα δεξιά της πλώρης του πλοίου και αμέσως ένας εκ των επιδρομών πήδηξε στο πρωραίο κατάστρωμα του πλοίου και δόθηκε σήμα συναγερμού, ενώ το πλήρωμα του πλοίου οδηγήθηκε σε ασφαλές καταφύγιο.

Σύμφωνα με το IMB μετά την αποκατάσταση του συναγερμού και την επάνοδο του πληρώματος από το καταφύγιο διεξήχθη έρευνα και εντοπίστηκε εύκαμπτη σωλήνα στην γραμμή πλύσης των δεξαμενών και πιο συγκεκριμένα στην δεξιά πρωραία δεξαμενή φορτίου (1S COT). Ένας από τους επιδρομείς συνελήφθη και δέθηκε από τον ένοπλο φρουρό ασφαλείας και παραδόθηκε στις αρχές.

Τελικά τα στοιχεία της έρευνας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στόχος των επιδρομών ήταν η κλοπή μέρους του φορτίου του δεξαμενόπλοιου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.