Δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων υπό κράτηση στη Λιβύη

Δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων υπό κράτηση στη Λιβύη

976
Δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων υπό κράτηση στη Λιβύη
Στη φώτο δεξαμενόπλοιο το οποίο είχε κρατηθεί στο παρελθόν από τις αρχές της Λιβύης

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων έχει τεθεί υπό κράτηση από την Ακτοφυλακή της Λιβύης με την υποψία ότι διεξήγαγε λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, το δεξαμενόπλοιο «Levante», σημαίας Λιβερίας και μήκους 149 μ., έχει τεθεί υπό κράτηση στο λιμάνι της Τρίπολης στη Λιβύη. Το πλήρωμα του πλοίου αποτελείται από 20 άτομα, ως επί το πλείστο Φιλιππινέζους. Το πλοίο θεωρείται ύποπτο συμμετοχής στην λαθραία διακίνηση 6.000 τόνων πετρελαίου από την περιοχή Abu Kammash, δυτικά της Τρίπολης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι αρχές ασφαλείας της Λιβύης συχνά έρχονται σε επαφή με περιστατικά λαθρεμπορίου πετρελαίου και βενζίνης από πλοία, καθώς η χώρα αποτελεί, παράδεισο για λαθρεμπόρους και διακινητές μεταναστών οι οποίοι εκμεταλλεύονται το χάος που επικρατεί στην Λιβύη από το 2011 όταν και σκοτώθηκε ο πρώην ηγέτης της Μουαμάρ Καντάφι.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SABRI ELMHEDWI

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.