Ασιατικά χαμόγελα για τη ναυτιλιακή αγορά των containerships

Ασιατικά χαμόγελα για τη ναυτιλιακή αγορά των containerships

74
Ασιατικά χαμόγελα για τη ναυτιλιακή αγορά των containerships

H Hyundai Merchant Marine ανακοίνωσε ότι κατέγραψε νέο ρεκόρ στη διακίνηση φορτίων της από το λιμάνι Μπουσάν, τη μεγαλύτερη θαλάσσια πύλη της Κορέας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία διακίνησε 167.018 TEUs τον περασμένο Ιούλιο, αύξηση κατά 93% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Το προηγούμενο ρεκόρ της εταιρείας ήταν τον περασμένο Απρίλιο όταν είχε διακινήσει 150.000 TEUs από το ίδιο λιμάνι.

Τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία διακίνησε 85.717 TEUs, αύξηση κατά 133%, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016. Την ίδια περίοδο το αγοραστικό μερίδιο της HMM παγκοσμίως ήταν περίπου 10%, κατέχοντας με αυτόν τον τρόπο τη δεύτερη θέση μετά την Maersk.

Τους πρώτους επτά μήνες του 2017, η HMM έχει διακινήσει από το λιμάνι Μπουσάν 1,01 εκατ. TEUs, ενώ αναμένεται μέσα στον Αύγουστο ο συνολικός όγκος του διακινούμενου φορτίου από την εταιρεία να υπερβεί τον ετήσιο συνολικό όγκο του περασμένου έτους (1,16 εκατ. TEUs).

Η εταιρεία με ανακοίνωσή της αποδίδει την αυξημένη απόδοσή της στην ισχυρή αγορά της Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας και στη ναυτιλιακή συμμαχία 2M (Maersk και Mediterranean Shipping Company), καθώς και την κοινοπραξία HMM + K2 (Sinokor Merchant Marine Co. και Heung-A Shipping Co.).

Επίσης, ο συνολικός όγκος του μεταφερόμενου φορτίου της HMM στην διαδρομή Ασίας – Δυτικής Ακτής ΗΠΑ τον περασμένο Ιούλιο αυξήθηκε σε 15.346 TEUs, αύξηση κατά 63% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.