Πλεόνασμα καταγράφει η Μεγάλη Βρετανία

Πλεόνασμα καταγράφει η Μεγάλη Βρετανία

125
Πλεόνασμα καταγράφει η Μεγάλη Βρετανία

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, τον περασμένο Ιούλιο η Μεγάλη Βρετανία κατέγραψε πλεόνασμα ύψους 184 εκατ. λιρών, σε σύγκριση με το έλλειμμα ύψους 308 εκατ. λιρών τον Ιούλιο του 2016. Πρόκειται για τον πρώτο Ιούλιο από το 2002 που η χώρα έχει πλεόνασμα, το οποίο οφείλεται σε αυξημένες πληρωμές του φόρου εισοδήματος.

‘Όπως δημοσιεύουν τα διεθνή μέσα, τα οικονομικά στοιχεία του περασμένου Ιουλίου έδειξαν ότι οι πληρωμές τόκων για χρέη της Μεγάλης Βρετανίας ανήλθαν σε 4,9 δις λίρες, αύξηση κατά 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Τους τέσσερις πρώτους μήνες του οικονομικού έτους 2017-2018 η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πλήρωσε τόκους ύψους 21,6 δις για χρέη της χώρας, αύξηση κατά 23,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016-2017.

H Μεγάλη Βρετανία στοχεύει να βελτιώσει την οικονομία της από το 2010 όταν το δημοσιονομικό της έλλειμμα είχε αυξηθεί σε περίπου 10% του ΑΕΠ, λόγω της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης. Το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 2,3% του ΑΕΠ το οικονομικό έτος 2016-2017. Ο Υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Philip Hammond, όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, ενδεχομένως να επιβραδύνει τον τρέχοντα ρυθμό μείωσης του ελλείμματος, εάν χρειαστεί, για να στηρίξει την οικονομία της χώρας του μετά το Brexit.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/KERIM OKTEN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.